29 Haziran 2008 Pazar

CİNSEL BİLGİLER KONUSUNDA CAHİLİZ

CİNSEL BİLGİLER KONUSUNDA CAHİLİZ

Yaklaşık 1 yıldır devam ettirdiğim yazılarımda en çok ilgi çeken ve en çok merak edilen konular cinsel konular oldu. Soruları genellikle halk arasında yanlış bilinen ve bu yanlış bilgi nedeniylede cinsel yaşamında olumsuzluklar yaşayanlar sordu. Belki hiç sorun olmaması gereken basit şeyler zihni meşgul etti büyüdü büyüdü. Bu nedenle kısa kısa da olsa cinsellikle alakalı en çok sorulan soruları burada anlatmaya çalışacağım.

Cinsel istek yokluğu ve orgazm sorunu en çok kadınlarda erken boşalma ve sertleşme sorunu da en çok erkeklerde yaşanan cinsel sorun olarak karşımıza çıkmakta. Bu nedenle bu konulara ağırlık vererek yazmaya çalışacağım

Cinsellik 4 aşamada yaşanır.

Cinsel istek
Uyarılma
Orgazm
Gevşeme


Bu dört fazın herhangi birinde sorun varlığı sağlıklı bir cinsel yaşamı etkiler. Cinsel yaşamın sağlıksızlığı eşler arasındaki uyumu bozduğu gibi genel olarak cinsel işlev bozuklukları varlığı da sıkıntı kaynağıdırlar. Cinsel sorunlar bazen başka bir tıbbi sorunun neticesi olarak karşımıza çıksalar da tek başlarına da sıklıkla görülebilmektedirler. Genel sağlık sorunlarının neticesi olarak ortaya çıkan cinsel işlev bozukluklarının tedavisine öncelikle sağlık sorununun çözümü ile başlanır. Bundan sonra sorun devam ediyorsa altta yatan psikojenik sebepler araştırılarak çözülmeye çalışılmalıdır.

Bazen de psikiyatrik sorunların neticesi olarak cinsel işlev bozuklukları karşımıza çıkabilir. En sık depresyonda olmak kaydıyla anksiyete ( sıkıntı ) bozukluklarında sosyal fobi de karşılaştığımız problemlerdir cinsel sorunlar.

Çözümlerinde doğru bilgi çoğunlukla yeterli olacakken yanlış kaynaktan alınan yanlış bilgiler sorunu büyütmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Hiç yorum yok: